Mleko sa povišenim nivoom aflatoksina biće uništeno

Bez autora
Mar 06 2013

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije Danilo Golubović izjavio je danas da se razmatra mogućnost postepenog smanjivanja dozvoljenog nivoa aflatoksina u mleku sa 0,5 na 0,05 mikrograma po kilogramu. Evropska unija Srbiju ne obavezuje vremenski na to do kada mora da smanji dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku na evropski standard od 0,05 mikrograma po kilogramu.Svaka zemlja mora sama da proceni do kada treba da svede dozvoljeno prisustvo aflatoskina na nivo koji propisuje Unija, a svaka zemlja prilikom ulaska u EU mora da ima standarde i procedure usklađene sa evropskim normama.

Mleko sa povišenim nivoom aflatoksina biće uništenoDržavni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije Danilo Golubović izjavio je danas da se razmatra mogućnost postepenog smanjivanja dozvoljenog nivoa aflatoksina u mleku sa 0,5 na 0,05 mikrograma po kilogramu.

Golubović je istakao da Evropska unija Srbiju ne obavezuje vremenski na to do kada mora da smanji dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku na evropski standard od 0,05 mikrograma po kilogramu.

Svaka zemlja mora sama da proceni do kada treba da svede dozvoljeno prisustvo aflatoskina na nivo koji propisuje Unija, rekao je on i podsetio na to da svaka zemlja prilikom ulaska u EU mora da ima standarde i procedure usklađene sa evropskim normama.

Golubović je ponovio da se danas očekuju rezultati superanalize uzoraka mleka na nivo aflatoksina i da će oni biti objavljeni na sajtu resornog ministarstva

Takođe, on je ponovio da će sve količine mleka sa povišenim nivoom aflatoksina biti uništene na zakonom predviđen način.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik